Siergrassen

Kwekerij Siergras.com

Welkom op de website van Kwekerij Siergras.com. De siergras kwekerij is op dit moment nog in ontwikkeling. SIERGRASSEN KWEKERIJ. De siergrassenkwekerij is nog niet open voor publiek. Het siergras wat op deze site staat kan nog niet gekocht worden.

Siergrassen foto's

Foto's van Lampenpoetsersgras, Prachtriet, Reuzenriet, Pampasgras, Zegge, Pijpenstrootje, Struisriet, Japans bloedgras, Zwenkgras of Schapengras, Veldbies, Scherpgras, Liefdegras, Vingergras, Pennisetum, Miscanthus, Carex, Festuca, Molinia, Cortaderia enz.

Siergras soorten

Op deze pagina vindt u alle siergrassoorten van Kwekerij Siergras.com. Alle siergrassen soorten zijn terug te vinden in onze siergrassentuin. Prachtriet, Lampenpoetsersgras, Zwenkgras, Vingergras, Zegge, Pijpestrootje, Andere siergrassen soorten.

Wintergroen siergras - Winterharde siergrassoorten

Wij laten ons leiden bij de opbouw van ons siergras assortiment, naast de schoonheid, ook door hoeveel de siergrassen wintergroen en winterhard zijn. In winters met temperaturen van –12 tot –15º C. zijn de meeste goed winterharde siergrassoorten groenblijvend.

Onderhoud en snoeien van siergras

Onderhoud van siergrassen is niet zo moeilijk. Na het aanplanten een beetje bemesten, het eerste jaar regelmatig water geven en éénmaal per jaar de siergrassen snoeien volstaat bij de meeste siergras soorten. In extreem droge tijden is wat extra water nodig.

Een Siergrassentuin maken

Een tuin met alleen maar siergras is niet alleen boeiend maar tegelijkertijd enorm rustgevend. De zachte en vloeiende vormen van de grassen verzachten de strakke lijnen van de moderne tuin. Aanwezig, sprekend, maar toch strak. Siergras past naadloos in de sfeer van het minimalisme, die steeds meer doordingt in de moderne tuin architectuur.

Siergras in pot voor binnen en buiten

In plaats van siergrassen planten in de tuin kan je ze ook prima plaatsen in een pot. Voor mensen die een kleine tuin hebben of zelfs helemaal geen tuin is dit een goede optie. Bij mensen die wel een grote tuin hebben is een siergras in pot een decoratief element.

Siergras uitzaaien en woekeren

De meeste siergras soorten woekeren niet. En maar een heel klein aantal zaait zich vervelend uit. In sommige streektalen betekent uitzaaien hetzelfde als woekeren door middel van worteluitlopers. Wij bedoelen hier uitzaaien door middel van zaad.

Bamboe en Siergrassen

Himalayabamboe (Fargesia) woekert niet. En daarvan zijn een aantal soorten zeer winterhard. Het best wintergroen is bamboe op een tegen het noorden en oostenwind beschutte plaats. De soorten en ondersoorten uit het assortiment variëren in hoogte van 1 tot 4 meter.

Lampenpoetsersgras

Lampenpoetsersgras of Borstelveergras (Pennisetum). Officieel heten deze siergrassen Pennisetum. Penni's voor intimi. Letterlijk vertaald is het woord Pennisetum Borstelveer. Ook wel een mooie naam voor die prachtige dikke bloeiwijze van deze fraaie siergras.

Prachtriet

Prachtriet of Miscanthus. Niet één van de miscanthus soorten in ons siergrassoorten assortiment woekert. Er zijn wel eens mensen, die slechte ervaringen hebben met een woekerende miscanthus. Dan gaat het om de Miscanthus Sacchariflorus. Alle andere soorten zijn polvormend.

Vingergras

Vingergras of kopergierst komt steeds meer in de belangstelling. De planten zijn dan ook zeer veelzijdig toepasbaar in tuinen. Van statige architectuurplant tot combiplant om beplantingen luchtig te maken. Van strakke hagen tot toepassingen in grote groepen. Dit laatste levert door de ijle bloei grote kleurige wolken op.

Menu
Informatie
Zoeken naar
Binnenkort
  • Siergrassen planten
  • Siergras voor droge grond
  • Siergrassen in de schaduw
  • siergrassen verplanten
  • siergras als haag